E-Mail

Naast POP3, IMAP en Webmail biedt CyberWizards ook SMTP mail services. Alle e-mail berichten welke door de mailservers van CyberWizards worden ontvangen en verzonden zijn gecontroleerd op virus en spam berichten. Onze mailservers ondersteunen TLS en SSLv3 voor het beveiligen van de POP3, Webmail en SMTP verbindingen.

 

E-mail is standaard ondergebracht in onze hosting pakketten. Uiteraard kunt u ook met afwijkende configuraties van onze e-mail dienstverlening gebruik maken.

 

Standard SMTP

Als u zelf een mailserver heeft zoals bijvoorbeeld Exchange dan is het mogelijk om bij ons de dienst Standard SMTP af te nemen. Op DNS niveau wordt het IP adres van uw mailserver als primaire mailserver voor uw domein ingesteld. Alle e-mail geadresseerd aan uw domein wordt direct op uw mailserver bezorgd. Het voordeel van een eigen mailserver is dat u het beheer over uw e-mail adressen volledig in eigen beheer heeft. U kunt dus ieder gewenst moment een e-mail adres toevoegen of verwijderen. Indien uw mailserver tijdelijk niet bereikbaar is op het Internet wordt alle e-mail geadresseerd aan uw domein tijdelijk opgeslagen op de mailservers van CyberWizards. Zodra uw eigen mailserver weer bereikbaar wordt zal de tijdelijk opgeslagen e-mail door de servers van CyberWizards worden doorgestuurd naar uw eigen mailserver. Er gaat op deze manier dus geen e-mail verloren en uw eigen mailserver hoeft dus niet 24x7 aangesloten te zijn op het Internet. Het nadeel van Standard SMTP is dat uw eigen mailserver publiekelijk bereikbaar moet zijn op het Internet om de e-mail te ontvangen. Ook mist u een extra laag van bescherming tegen virus en spam welke de mailservers van CyberWizards standaard bieden.

 

Advanced SMTP

Met ons product Advanced SMTP heeft u wel de voor- maar niet de nadelen van Standard SMTP. Alle e-mail geadresseerd aan uw domein wordt direct naar de mailservers van CyberWizards verstuurd. Alle e-mail geadresseerd aan uw domein wordt gecontroleerd op virus en spam berichten alvorens deze e-mail door de servers van CyberWizards wordt doorgestuurd naar uw eigen mailserver. Het IP adres van uw eigen mailserver wordt dus niet gepubliceerd in het DNS systeem. U kunt uw firewall dusdanig gesloten houden zodat u alleen de SMTP verbindingen van de mailservers van CyberWizards naar uw eigen mailserver toestaat.